Thomas King House

This landscape has a contemporary feel, reflecting the new building and changes to the wider landscape.

The hard landscaping imitates the outline of the existing walls with long, straight avenues leading to seats or features. Circles are described in soft landscaping , a ring of trees providing shelter and soft grass banks for lounging.

A ditch with ‘Bridges’ over offers a fun element for children and leads to an area of ‘Hills and Valleys’ with small trees creating a ‘natural’ landscape.

Two level lawns leave space for games and activities and a pergola at the farthest end creates a shield from the road.

Colour will be introduced in the planting with a good degree of evergreen foliage to make the garden interesting and secluded.

The central circle is a tranquil focus for the garden with a visual pull away from the hustle and bustle of Hillfields life.